011 22 87 00 info@drukpunt.be

Drukpunt

Sterk in uw drukwerk

Hoe je bestanden goed aanleveren?

Afdrukresolutie

Indien u afbeeldingen gebruikt, raden wij een resolutie aan van 300dpi voor regulier drukwerk.
De afdruk wordt mogelijk onscherp bij een lagere resolutie dan 150dpi (in de meeste gevallen is dit in het ontwerp reeds zichtbaar).

Voor drukwerk ontvangen wij graag PDF-bestanden inclusief snijtekens en 3mm overlap.

Indien u grote bestanden wilt versturen raden wij aan om gebruik te maken van www.wetransfer.com.

PDF

Het Adobe Portable Document Format, afgekort PDF, is een universeel bestandsformaat dat alle opmaak en kleuren van een willekeurig documentenbestand intact laat, onafhankelijk van het besturingssysteem waarmee het bestand later wordt bekeken. PDF is een bewezen betrouwbaar uitwisselingsformaat voor het maken van uitgangsdocumenten voor het drukken.

Hoe je pdf opslaan?

Het omzetten van uw document in een PDF-bestand kan bijvoorbeeld met het Adobe-printerstuurprogramma (PDF is ontwikkeld door Adobe). Daarom is de Adobe Acrobat Distiller-software de standaard voor het creëren van PDF-bestanden. U kunt de software online bij Adobe downloaden.

In andere Adobe-programma’s zoals Photoshop, Illustrator of Indesign kan u eenvoudig via ‘bestand opslaan als…’ of bij ‘exporteren naar…’ uw bestand opslaan naar PDF.

Voor het opslaan van pdf’s in Microsoft Office-programma’s kan u hier meer informatie vinden. Indien u niet beschikt over Adobe- of Office-programma’s, dan kan u pdf’s genereren via programma’s zoals freepdfconvert.com, zamzar.com of cutepdf.com.

Aanleveren voor groot formaat

Bestanden voor groot formaat (vanaf A2) sla je op als een PDF.

Indien je bestand opgebouwd is uit lagen, graag deze omzetten tot één laag. Dots per inch (DPI) niet meer dan 300 instellen.

Kleur

Om een goede kleurovereenkomst te verkrijgen tussen monitor en printer, is het aangeraden bestanden op te maken in CMYK (geen RGB). Wanneer bestanden in een andere kleurenmodus als CMYK worden aangeleverd, en door ons moeten worden omgezet, zijn eventuele kleurverschillen voor risico van de klant. Beeldschermkleuren kunnen afwijken van de kleuren die u aanlevert in uw digitale bestanden.

Kalibratie van uw scherm en de gebruikte software bepalen de weergave van kleuren op uw monitor.
Werkt u frequent met drukwerk, en wilt u elk verschil uitsluiten, dan kan het voordelen hebben met kleurwaaiers te werken.

Tips & tricks

AFLOOP / BLEED

Bijsnijden gebeurt niet altijd 100% nauwkeurig.
Om niet voor verrassingen te komen staan, voeg je best extra afloop toe aan je ontwerp van minstens 3 mm.

Voordat je gaat opslaan, moet je ervoor zorgen dat alle elementen aan de randen ook doorlopen tot aan de afloop.

Je zet ook best geen belangrijke informatie te dicht bij deze rand.

CONTACT

Drukpunt
Koning Boudewijnlaan 4
3500 Hasselt

011 22 87 00

info@drukpunt.be
www.drukpunt.be

SOCIAL MEDIA

OPENINGSUREN

Maandag - vrijdag : 9u00 - 17u30
Zaterdag : 10u00 - 16u00